Elpriserna är höga, men hur kan man sänka de?

Höga elpriser är något som hör till vanligheterna numera. Sedan sommaren 2021 har elpriserna varit rekord höga. Detta beror på flera olika saker, bland annat på priset på utsläppsrätter, utbudet av naturgas och massa annat. Det man kan säga är att elpriserna kommer att variera kraftigt i framtiden. Men hur bör man då som konsument tänka för att kunna hålla ett lågt elpris?

Det finns olika strategier för att få ett lågt elpris, men det viktigaste är att man jämför elpriser och att man gör det kontinuerligt. Det man bör jämföra är inte total priset utan det elbolagens marginal mot dig som konsument, i alla fall om du ska jämföra rörliga elavtal. Spotpriset (som är baspriset) är den samma för alla eftersom det är inköps elpriset elhandelsbörsen Nordpol. Det kan vara väldigt lyckosamt att hitta bra kampanjer på el men då bör man vara vaksam när de går ut. För när de går ut så glömmer ofta många att förnya vilket gör att man får ett högre elpris.

Det finns även en bra sajt som skriver om intressanta saker beträffande energimarknaden som heter energiexpressen.se .

Lämna en kommentar