Adam Steen

Hej.

Jag heter Adam Steen. Jag är 37 år gammal, bor i Borlänge sedan 2016, men är född och uppvuxen i Falun. Jag har under hela livet varit aktiv inom idrotten och det jag främst bedrivit är konditionsträning där huvudsporterna är längdskidåkning och löpning.

Under de senaste åren har satsningen främst varit på långlopp och Vasaloppet. Min främsta placering i Vasaloppet är 48:a år 2015 och min snabbaste tid är 3,45,32 år 2021. Den ständiga målsättningen är alltid att vara topp-50 i Vasaloppet.

Jag har en son på 4,5 år på halvtid, där går det åt en del tid. Jag jobbar på en skola på 75%. Resten av min tid går åt till träningen. Jag lägger cirka 600-700 timmar effektiv träningstid per år. Det kan många gånger vara både slitsamt såväl fysiskt som psykiskt. Men det finns ett driv kvar i mig som gör att jag fortsatt kämpar vidare.

Sedan 2008 så har jag bloggat på adamsteen.se, 1-3 gånger per dag, nästan varje dag. Jag har delgett alla mina träningspass, tankar kring träning/träningen, tävlingsredovisningar och mycket annat kring just mitt idrottande. På detta sätt så har jag kunnat inspirera många andra till att träna.

Det som utmärkt mig som bloggare är att jag ofta delger den sanning och de tankar jag tänker, utan filter. På så sätt har många kunnat känna igen sig i de tankar som uppstår kring träning och tävling. Visst har jag trampat på många tår genom åren, blivit tvungen att ta tillbaka en del uttalanden och så vidare. Men i det stora hela har det mest varit positivt.

Jag har kunnat marknadsföra mig som person, idrottare och som egen företagare med ett antal skidskolor för folk som vill lära sig, eller bli bättre skidåkare. Det har varit en bra och viktig sak för mig också. Dessutom har jag kunnat visa upp mig för samarbetspartners och kunnat knyta an nya sådana via denna kanalen.

Att blogga har också varit som en perfekt träningsdagbok för mig att kunna gå tillbaka till senare för att se över hur saker och ting kändes då, ge mig nygamla tips på olika träningsupplägg och så vidare.

Träningen har som sagt alltid legat mig varmt om hjärtat och får jag sia om framtiden så kommer den alltid göra det. Vad gäller tävlande så får vi se hur länge jag orkar hålla ut, det börjar bli jobbigt mentalt och jag har en del prestationsångest. Men känner jag mig själv rätt så kommer jag hänga i många år till.

Denna bloggen skriver jag numer nästan uteslutande om träning. Jag har sedan juni 2021 startat en annan blogg: addesteek.se där jag skriver om mer vardagliga saker.

Lämna en kommentar