Ett organiserat hem kan effektivisera ditt liv och minska din stress

Hos inredningsbloggen True deco kan du läsa om som hur du kan organisera ditt hem för att må bättre. Man skulle kunna säga att organisation inte handlar om perfektion. Det handlar om effektivitet, att minska stress och röran, spara tid och pengar och förbättra din övergripande livskvalitet.  Här är några enkla tips om hur du kan komma igång med organisera ditt hem.

Snabba tips till ett mer organiserat hem

 • Börja smått
  Det kommer att hjälpa dig att göra det till en hållbar livsstil istället för en fas.
 • Bestäm en plats för oreda
  Inget i vårt hem är perfekt, källaren eller förrådet är ofta ett bra exempel på det. Man måste tillåta kaos allt kan inte vara perfekt sorterat.
 • Rensa ut onödiga saker
  Börja med ett rum, skåp i taget och ställ dig dessa frågor:Har det ett syfte?Använder du det?Ger det dig glädje? Om du svarade nej på någon av dessa frågor, släpp det. Ta reda på de saker du verkligen älskar och behöver. Resten är bara ”grejer”.
 • Lär dig städa smart
  Skapa en städrutin och en checklista för hålla hemmet mer välstädat och rent. Att städa precis allt varje gång blir överväldigade, ha olika områden som du putsar extra väl och rotera. Våga ta in professionell städning.
 • Inred smart
  Bedöm hur du använder utrymme i ditt hem och hur du kan använda det bättre. Många bokhyllor idag används till endast dekoration och är  underutnyttjat  värdefullt utrymme. Istället för att dekorera dom med prydnadssaker, ha några korgar eller luckor för hyllplan och ha korgar/lådor där var sak har sin plats.Exempelvis kan fina tallrikarna annars bara massa utrymme i ett köksskåp förvaras i ett vitrinskåp då dom endast använd vid sammankomster. 
 • Ta med färre saker in i ditt hem
  Köp inte något eftersom det är på rea. Köp för att det fyller ett behov eller ännu bättre, fyller flera behov!
 • Överväg en kapselgarderob
  Chansen är stor att du har kläder i din garderob som du inte har burit på ett år, rensa ut dom. Töm garderoben och lägg in dom kläderna du älskar. Gå igenom vad du har mycket av och det du saknar för att kunna matcha många fina outfit. Eliminera resten. Investera i kläder av god kvalitet och vårda dom bra så håller dom länge. Tänk pris per användning. Tips, få dina kläder som känns nya som i butik, steama dom. Tyget får en helt annan lyster!
 • Var sak har sin plats

Markera med en märkmaskin, det blir lättare veta vart som är vad. Har du barn, skriv ut bilder på vad som förvaras vart. Det är lättare att starta en god vana som ung.

Lämna en kommentar